Maestro leiderschapsworkshop

Het Soli Brass/Transpirit avontuur is een unieke manier om leiderschap een boost te geven of gewoon een leuke avond te beleven.

Met een brassbandorkest, de dirigent van het orkest en twee topcoaches gaan deelnemers een paar middagen oefenen om vervolgens tijdens een feestelijke presentatie ‘s avonds voor eigen publiek een muziek stuk dirigeren.

Deelnemers gaan op een zeer directe en unieke manier een traject meemaken die hen onmiddellijk en onverbiddelijk confronteert met het eigenleiderschap. Zonder dat iemand direct muzikaal hoeft te zijn wordt er leidinggeven aan het orkest. Dit orkest spiegelt de manier van leidinggeven zonder waardeoordeel door hoe ze hun muziekstuk spelen. Leiderschap waarbij de deelnemer en het orkest centraal staan. In deze live sessie mag de deelnemer het podium bestijgen en dirigeren met hart en ziel. Op ‘t scherpst van de snede wordt de deelnemer geconfronteerd met zichzelf, het orkest, het publiek en leert in no-time wat hij/zij aan leiderschap inbrengt. De deelnemer communiceert met wat er echt in hem/haar leeft zonder poespas of opsmuk.

“Iedere goede leider dirigeert vanuit het ritme en de melodie van zijn hart en weet daarmee een uniek teamverhaal te orkestreren.”

Met een schok zal ontdekt worden dat alles wat de deelnemer tot nu toe over leiderschap geleerd heeft totaal in geen verhouding staat met wat er echt verwacht wordt van een leider. Hier draait het om wat uitgestraald wordt en zonder stem uitgezonden wordt naar de groep. Hier laat de deelnemer het ritme en de melodie van het orkest synchroniseren met het eigen ritme en melodie. De aandacht die de deelnemer heeft voor zowel de eigen bewegingen en uitstraling en hoe die wordt doorgeven aan de groep bepalen de synchronie van het stuk. Die aandacht wordt gevangen door het orkest.

Een goede dirigent/leider verbindt, spiegelt, corrigeert, stimuleert en is de gehele tijd dat er samen gewerkt wordt volledig aanwezig met zijn aandacht op het proces, de inhoud en de onderlinge relatie. Alle drie zijn in balans.

De deelnemer brengt zichzelf in, met zijn/haar hele hebben en houden. Hij/zij is in dit muzikale avontuur het middelpunt van het eigen leiderschap. Samen met het orkest geeft de deelnemer zich over aan het stuk waardoor het muziekstuk zich overgeeft aan het orkest,

In de interactie orkest en dirigent zijn ze elkaars directe spiegel.

Het Solibrass/ Transpirit maestro avontuur gaat over het accepteren en tonen van wie iemand werkelijk is als leider.

 “Door volledig het ritme van de muziek toe te laten in jezelf, kun jij met het ontstane ritme in jou het hele orkest in ritme brengen.”

Doel: 

Ontdekken hoe gemakkelijk ik mensen samen kan laten spelen en werken. Hoe mijn ware leiderschap zich vertoont aan anderen en hoe mijn omgeving reageert op mijn leiderschap.

Voor wie:

Het Transpirit Solibrass Maestro avontuur is bestemd voor iedereen die op een directe, non-verbale manier zichzelf wil laten zien als leider.

Voor iedereen die verlangt naar meer lef, echtheid, verbinding en avontuur.

Inhoud van de workshop:

  • Twee weken vooraf ontvang je het muziekstuk op papier en op video/youtube met een voorbereidingsinstructie.
  • Tijdens de workshops oefen je met de basisprincipes van het dirigeren.
  • Je wordt door de coaches gespiegeld op je houding en gedrag en zij zullen je stimuleren volledig het podium te pakken.
  • De betekenis van leiderschap in een orkest als metafoor voor leiderschap in organisaties.

Wat levert het op?

  • De impact van het vol uitgaan
  • Zelfkennis via het orkest en de respons van het publiek
  • Een radicaal andere kijk op leiderschap
  • Zelfbewustheid en meer afstemmingsvermogen
  • Een middag en avond vol van plezier en unieke leermomenten
  • Het besef dat aandacht, verbondenheid en ritme voorwaarden zijn voor succesvolle teams
teg

De begeleiders:

Anne van den Berg is een zeer betrokken en inspirerende dirigent die echt de puntjes op de i weet te zetten. Humor en directheid maken hem tot een zeer prettige persoonlijkheid.

Albert Aukes is een inspirator en mentor die hard en zacht heeft geïntegreerd in zichzelf en zijn manier van werken.

Derk de Kloet is een muzikale entertainer met een scherpe blik en onevenaarbaar out of the box, in zijn manier van kijken en terugkoppelen.

Data en tijden
In overleg

 

Investering
De investering bedraagt € 4995,-.excl BTW
Dit bedrag is inclusief arrangementskosten.

Locatie
in overleg